Elakad a huzal az MM 253-as BMax hegesztőgépemben.

A hegesztőgépek működése során tapasztalt rendellenességekkel kapcsolatos kérdéseit itt teheti fel, amelyekre igyekszünk mihamarabb válaszolni.
ivhegesztes92
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2022.08.08. 09:29

Elakad a huzal az MM 253-as BMax hegesztőgépemben.

Hozzászólás Szerző: ivhegesztes92 »

Sziasztok!

Már évek óta használom az MM 253-as Bmax gépemet, de az utóbbi időben rendszeresen begyűrődik a huzal, amikor hegesztenék. Mi lehet a hiba ebben az esetben? Illetve hogyan lehetne megjavítani?

Előre is köszönöm a választ!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ivhegesztes92 2022.08.10. 09:43-kor.
bmaxkft
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2022.08.01. 17:52

Re: Hibajelenségek és lehetséges okaik

Hozzászólás Szerző: bmaxkft »

Kedves Ivhegesztes92!

A hegesztőhuzal begyűrődését rendszerint 3 egyszerűen elhárítható ok valamelyike okozza, ezen helyeken ha elvégzi az ellenőrzést, akkor nagy eséllyel megtalálja a hiba okát.
  • Ellenőrizze a huzalvezető spirált, hogy található-e benne valami akadály, a spirált tisztítsa ki, szükség esetén cserélje ki.
  • Ellenőrizze, hogy nem tapasztalható-e túlzott huzal leszorítás? Amennyiben túlzott huzalleszorítást tapasztal, lazítsa ki a kengyelt.
  • Ellenőrizze, hogy a huzal méretének megfelelő áramátadót használ-e. Amennyiben nem, az áramátadót cserélje le megfelelő méretűre.
Reméljük, hogy az ellenőrzési lépések végrehajtása során sikerült megtalálni és elhárítani a hibát.

i

Amennyiben kopó-, fogyó alkatrészeket vagy pótalkatrészeket szeretne vásárolni vagy igénybe venné hegesztéstechnikai szakszervizünk szolgáltatásait, vegye fel velünk a kapcsolatot a következő elérhetőségeken: KLIKKELJEN IDE!

Válasz küldése