Üdvözöljük a Bmax hegesztéstechnika oldalán!

Bmax Kft. - hegesztőgép forgalmazás és gyártás

Cégünk története 1984-ben kezdődött, amely a mai napig családi vállalkozásként működik. A kezdeti időszakban transzformátorok készítésével foglalkoztunk, majd 1990 februárjában megalakult a Bmax Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Ekkor kezdtük el a hegesztőgép gyártás fejlesztését és kapcsolódtunk a hegesztéstechnika területéhez. 1994-ben Dél-pest legnagyobb ipari parkjába költöztünk, telephelyünk a volt Csepel Művek területén található.

Termékeink önálló fejlesztésű hegesztőgépek, a kompakt barkács igényektől az ipari CO hegesztőgépeken át, a sűrített levegős plazmavágó berendezésekig, melyek a hegesztéstechnika széles területén használhatóak. Vevőink igényei alapján, a műszaki lehetőségek kihasználásával a konstrukcióinkat folyamatosan fejlesztjük és modernizáljuk.

Kisteljesítményű hegesztőgépek

Hegesztőgép csoportba az MM161, MM201 típusjelű 1 fázisú, valamint az MM223, MM253 és MM253SYN 3 fázisú hegesztőgépek tartoznak. Ezen a berendezések javasolt felhasználási területe: lemez munkák, karosszéria munkák és zártszelvény anyagok hegesztése, de karbantartási feladatok elvégzésére is kiválóan alkalmasak.

MM161, MM201

MM161, MM201 1 fázisú hegesztőgépek alkalmazása elsősorban ott ajánlatos, ahol nem áll rendelkezésre 3 fázisú hálózat, vagy gyakran előfordul a helyszíni munkavégzés. Hegeszthető anyagvastagság 0,8 – 5,0mm, hegesztőhuzal 0,6 és 0,8mm. Vezérlő elektronika(NG433): a berendezések alkalmasak 2 ütemű, 4 ütemű, szakaszos és ívpont hegesztésre. A huzal utánégés az elektronika panelon állíthatóa hegesztési feladat igénye szerint.

MM223; MM253 és MM253SYN

Az MM223; MM253 és MM253SYN 3 fázisú hegesztőgépek a kisipar és karbantartás széles területén alkalmazható berendezések. Javasolt alkalmazási terület: vékony és közepes vastagságú lemezek, zártszelvények, szögacél szerkezetek hegesztése. Ezen hegesztőgépek kiválóan alkalmasak aluminiumból készülő dekorációs elemek gyártásánál is. Elsősorban 0,8 - 6,0 mm anyagvastagságú szénacél anyagokhoz ajánljuk 0,6; 0,8; 1,0mm méretű hegesztőhuzalokkal, aluminium anyagok hegesztése esetén 1,0; 1,2mm-es huzalméretet javasoljuk.

A berendezésekbe az 1~ gépeknél leírt NG433 típusú vezérlő elektronika kerül beépítésre, de egyedi igény alapján kibővíthető soft start, huzal után égés és gáz után folyás állítás lehetőségével (NG435 elektronika). Az MM253SYN berendezés műszaki adatai megegyeznek az MM253 hegesztőgép adataival. A beépítésre kerülő SYNERG elektronika működéséről ide kattintva található leírás.

Kompakt ipari hegesztőgépek

Kompakt ipari hegesztőgépek kategóriájában az MM323, MM323W, MM403, MM403W, MM453, MM453W berendezéseket, valamint ezek SYNERG változatát gyártjuk. Ezek az ipari felhasználók részére tervezett és gyártott kiemelkedően magas (Bi=45%) bekapcsolási idővel rendelkező kompakt (huzalelőtoló egységgel egybeépített) hegesztőgépek kiválóan alkalmazhatóak könnyű, közepes és nehéz acélszerkezetek gyártására, karbantartási feladatok ellátására, de széles hegesztési tartományukból adódóan vékony lemezek hegesztésére is.A kizárólag réz tekercselő anyagok felhasználása, a szokásos hegesztési üzemmódokon (2 ütem, 4 ütem, pont hegesztés, ívpont hegesztés) felüli kiegészítő lehetőségek: soft start (lágy indítás), huzal után égés állítás lehetősége biztosítja a hegesztőgépek széleskörű ipari felhasználhatóságát. A berendezések masszív átlátható felépítése, a beépített anyagok kipróbáltan jó minősége, a beépített 4 görgős huzaltoló egység által tudjuk ezt az üzembiztos, alacsony karbantartási igényű termékcsaládot ajánlani a felhasználók részére. A folyamatosan magas leterheltségű munkahelyek kiszolgálására ezeket a hegesztőgépeket léghűtéses kivitel mellett folyadékhűtéses kivitelben is gyártjuk.

A hagyományos berendezések mellet gyártási programunkban szerepelnek a SYNERG elektronikával szerelt, azonos műszaki paraméterekkel rendelkező berendezések. A SYNERG elektronika működéséről és használatáról ide kattintva talál leírást.

MM323, MM323W, valamint ezek SYNERG változatai

Ez a termékcsalád könnyű acélszerkezetek gyártására, valamint karbantartási munkákra alkalmas sorozat helyszini és műhely munkákon egyaránt. Ajánlott hegesztőhuzal méretek: ötvözetlen és alacsony ötvözetű szénacél, hegesztésekor 0,8; 1,0; 1,2mm 1mm-től 15mm-ig terjedő vastag anyagok hegesztésekor. A berendezések kiválóan alkalmasak Aluminium és saválló anyagok hegesztésére a 4 görgős huzaltoló, a soft starttal és huzal utánégés állítás lehetőségével kiegészített elektronikával. A SYNERG típusok műszaki adatai azonosak a normál hegesztőgép adataival, a SYNERG elektronika leírása itt található. Nem jellemző, de vevői igény esetén a berendezéseket folyadékhűtéses kivitelben is gyártjuk.

MM403, MM403W, valamint ezek SYNERG változatai

Ezek a hegesztőgépek alkalmasak középnehéz acélszerkezetek gyártására, karbantartási feladatok elvégzésére . Magas bekapcsolási idejük intenziv termelési feladatok folyamatos végzését biztosítja telepített és mobil hegesztő munkahelyeken. Az MM403W vízhűtő egységgel egybeépített típus bizonyítottan alkalmas ilyen feladatok megoldására. Elsősorban 1,0, 1,2 mm-es hegesztőhuzalokhoz ajánljuk de alacsony fokozatkapcsoló állásokban 0,8 mm-es huzalokhoz is kiválóan alkalmasak a család tagjai. Ajánlott hegeszthető anyagvastagság ötvözetlen szénacél esetén 1,0 mm-től 20 mm-ig. A berendezésbe épített elektronika kifejezetten alkalmassá teszi ezeket hegesztőgépeket saválló és aluminium anyagok hegesztésére. A váltakozó hegesztési feladatok megoldásához ajánljuk a SYNERG elektronikával készülő, azonos műszaki paraméterekkel rendelkező SYNERG gépeinket, melyek ismertetője itt olvasható.

MM453, MM453W, valamint ezek SYNERG változatai

A Bmax Kft által gyártott kompakt hegesztőgépek legnagyobb típusai. Ajánlott felhasználási területük a középnehéz és nehéz acélszerkezetek gyártása, acélszerkezetű épületek szerelése,javítása, nagy leterheltségű hegesztő munkahelyek kiszolgálása. 0,8, 1,0, 1,2 mm-es huzalokkal használható, de a beépített 4 görgős huzaltoló egység biztosítja, hogy akár 1,6mm-es tömör hegesztőhuzallal vagy 2,4mm-es porbeles huzallal is használható a hegesztőgép. Ezen hegesztőgépeket 1 – 25 mm anyagvastagság hegesztésére ajánljuk ötvözetlen vagy alacsony ötvözetű szénacélok esetén. A SYNERG hegesztőgépek műszaki adatai megegyeznek a hagyományos gépek adataival, a beépítésre kerülő SYNERG elektronika leírása itt található. Az MM453W hegesztőgép a beépített vízhűtőkör segítségével biztosítja a magas termelékenység lehetőségét folyamatos nagy árammal történő hegesztés esetén.

Szeparált ipari hegesztőgépek

Szeparált ipari hegesztőgépek területén az MM323S, MM323SW, MM403S, MM403SW, MM453S, MM453SW berendezéseket, valamint ezek SYNERG változatát ajánljuk a felhasználók részére. A szeparált hegesztőgépek egy áramforrásból, az ettől külön egységet képező huzaltolóból, valamint ezt a két egységet összekötő átkötőkábelből állnak. A szeparált kivitelű hegesztőgépek ajánlott felhasználási területe a könnyű, közepes és nehéz acélszerkezetek gyártása üzemben és külső munkaterületen. Ez a kialakítás különösen alkalmas acélszerkezetű épületek szerelésére, valamint tartályok helyszíni építésére, javítására, ahol a különálló huzaltoló a tartály belsejében végzendő hegesztési feladatokra biztonsággal alkalmazható. A szeparált kivitelű hegesztőgépeket alap kiépítésben 10 fm átkötőkábellel gyártjuk, de igény esetén az átkötőkábelben lévő hegesztőkábel keresztmetszetének növelésével hosszabb kábel is készíthető akár léghűtéses, akár folyadékhűtéses kivitelben. A szeparált hegesztőgépeket 4 görgős huzaltolóval, valamint az általánosan alkalmazott vezérlőelektronika funkcióit meghaladó soft start, huzal utánégés és gáz utánfolyás állítást lehetővé tevő elektronikával szereljük.

MM323S, MM323SW és ezek SYNERG változatai ??? hegesztőgépek főként könnyű acélszerkezet gyártásban, gépjármű felépítmény gyártásba, javításban alkalmazott berendezések. Különösen kedvelt a jármű felépítmény gyártás és javítás területén, mivel nem az egész hegesztőgépet, csak a különálló huzaltoló egységet kell a járműre mozgatni. Kiváló hegesztési tulajdonságai különösen alkalmassá teszik aluminium felépítmények javítására, gyártására. Ajánlott hegesztőhuzal méretek: ötvözetlen és alacsony ötvözetű szénacél, hegesztésekor 0,8; 1,0; 1,2mm Hegeszthető anyagvastagságok: 1mm-től 20mm-ig Alumínium anyagok hegesztésére 1,0, 1,2mm-es hegesztőhuzalt javasolunk. Az MM323S és MM323SW típusokat SYNERG változatban is gyártjuk, melynek leírása itt olvasható.

MM403S, MM403SW, valamint ezek SYNERG változatai Középnehéz és nehéz acélszerkezetek gyártására, valamint tartály építési és javítási feladatokra javasolt készülékek léghűtéses és folyadékhűtéses kivitelben ipari környezetben. A kizárólag réz tekercselésű ventilátoros hűtésű transzformátor intenzív munkavégzést biztosít 45% bekapcsolási idővel. Elsősorban 1,0, 1,2 mm-es hegesztőhuzalokhoz ajánljuk, de megfelelő huzaltoló görgő használatával 2,4 mm-es porbeles huzal is hegeszthető a készülékkel. Ajánlott hegeszthető anyagvastagság ötvözetlen és alacsony ötvözetű szénacél esetén 1,0 mm-től 20 mm-ig. A 10 fm átkötő kábel szükség szerint hosszabbítható. A berendezések SYNERG változatának műszaki adatai megegyeznek a normál kivitelű hegesztőgépével. A SYNERG elektronika működéséről itt írunk.

MM453S, MM453SW, valamint ezek SYNERG változatai a Bmax Kft ebben a kategóriában gyártott legnagyobb gépei. Ipari kivitelük alkalmassá teszi ezeket a gépeket nehéz acélszerkezetek gyártására, de széles hegesztőáram tartományuk lehetőséget ad vékonyabb lemezek hegesztésére is műhely és helyszini munkáknál egyaránt. Tartály építési, javítási munkák esetén az átkötőkábel igény szerint toldható. Ajánlott hegesztőhuzal méretek: ötvözetlen és alacsony ötvözetű szénacél, hegesztésekor 0,8; 1,0; 1,2; 1,6mm tömör huzal esetén. Porbeles huzal 2,4 mm-ig alkalmazható. Mindkét típus készül SYNERG elektronikával szerelt kivitelben, melynek működése itt olvasható.

Nagyipari hegesztőgépek

Nagyipari hegesztőgépek kategóriába a Bmax Kft által gyártott berendezések közül az MM450SW, valamint az MM600SW gépek sorolhatóak. Ezek a hegesztőgépek áramforrásból, szeparált huzaltoló egységből, valamint az azokat összekötő 10fm átkötőkábelből állnak. Kimondottan nagy áramú, magas bekapcsolási idejű intenziv munkavégzésre kialakított berendezések. Acélszerkezetek, tartályok hegesztése során nagy előny, hogy az áramforrást nem szükséges mozgatni, a szeparált huzaltoló kellő mobilitást biztosít a munkavégzéshez. A réz tekercselésű ventilátor által hűtött transzformátor, a robosztus huzaltolóval közösen biztosítja a folyamatos stabil hegesztési feltételeket. A készülékek digitális Volt és Amper mérővel készülnek, mely kijelzők a hegesztés befejezésekor megőrzik az utolsó mért értéket. Az áramforráshoz kapcsolódó MB501 robosztus 4 görgős huzaltoló egység a hagyományos funkciókon túl huzal befűzés, gáz teszt, soft start (lassú indítás), huzal utánégés állítási funkciókkal rendelkezik. Elsősorban nehéz acélszerkezetek gyártásához javasoljuk ezeket a hegesztőgépeket, de szükség esetén 2mm-től alkalmasak hegesztési feladatokra megfelelő hegesztőhuzal alkalmazásával.